Film

Dit jaar gaan de filmvoorstellingen door in de schuur. Het thema is ditmaal muzikale diversiteit, om aan te tonen dat de kracht van de kunst een uiting kan zijn van verzet, een politieke daad en een sterk engagement.

In de schuur vergasten we u op een uitmuntende programmatie, waarin de authenticiteit van de aanpak van de cineasten centraal staat. Dit jaar krijgen ook kinderfilms een ereplaats.

Download het volledige festival programma hier.

Filmprogramma 

Vrijdag 6 augustus

Zaterdag 7 augustus

Zondag 8 augustus

12.15   Favela Rising 12.15   La Colombiana

Revolution
 
12.15   Viva Mexico
14.30
  (*)
Histoire à la gomme/Een verhaal van niets

Les Grenouilles/ De kikkers
  
14.30
  (*)
Franz et le chef d'orchestre  14.30
  (*)
Kerity
16.00 Kinshasa Symphony 16.00 La danse de jupiter 16.00 Me, My Gipsy Family and Woody Allen
18.00 Jail House Rap and Slam 18.00 Santiago tiene una pena 18.00 Nora
19.00 Full Option 19.00 Je mange donc je suis 19.00 De plein fouet : le climat vu du Sud

(*) Voor kinderen

 

Filmpartners

Le Festival Millennium is een internationaal festival van de documentaire film. Via de introspectieve kunst van de documentaire wil dit festival de aandacht vestigen op de acht millenniumdoelstellingen die door de Verenigde Naties werden goedgekeurd.

Het doel is om vernieuwende documentaire films uit de hele wereld voor te stellen die de kijker confronteren met de fundamentele vragen van de mensheid.

Gemeenschappelijk aan alle geprogrammeerde films is de authenticiteit van de aanpak van de cineasten en de cinematografische kwaliteit van de films.

 

www.festivalmillenium.org

Libération Films is een vereniging zonder winstoogmerk met als doel het verspreiden van kwaliteitsvolle documentaire films en fictie, om de kijkers aan te sporen na te denken en om het debat over grote maatschappelijke problemen te bevorderen.

Als niet-commercieel verdeler actief in het netwerk van verenigingen en instellingen (met name scholen), beschikt de vzw over meer dan 600 titels rond een erg uitgebreide reeks onderwerpen, waaronder films uit derdewereldlanden (Latijns-Amerika, Zwart-Afrika, de Arabische wereld, Azië, …), maar ook documentaires en fictie over de sociale realiteit in Europa en in de zogenaamd ontwikkelde landen.

www.liberationfilms.be                                             

Zorobabel produceert korte auteursanimatiefilms.

Het is de bedoeling om jonge auteurs (die aan hun eerste of tweede film toe zijn) en auteurs met een persoonlijke en originele aanpak kansen te geven. Parallel met deze productieactiviteit organiseert de vereniging ook (individuele of gezamenlijke) inleidende workshops animatiefilm voor kinderen, jongeren en volwassenen.

www.zorobabel.be

Partenaires du festival Esperanzah! 2010